Dok su mladi Zmajevci na treningu, njihove stvari su u svlačionicama...

Dok su mladi Zmajevci na treningu, njihove stvari su u svlačionicama koje se ne zaključavaju TKO JE ODGOVORAN

7247
0
PODJELI

Piše Dijana Turić

Treninzi mlađih kategorija RNK Zmaj koji se iza 18 sati odvijaju na pomoćnom terenu Gradskog sportskog centra, postali su dobra prilika za lopove. Naime, prije otprilike dva tjedna iz nezaključane svlačionice koja se nalazi u zgradi GSC-a, a u kojoj mladi sportaši ostavljaju svoju odjeću, obuću i torbe, lopov je junioru Zmaja ukrao 1000 kuna. Krađa je prijavljena policiji, ali se do prošlog petka situacija vezana za prevenciju i nije baš promijenila jer je svlačionica opet bila otključana. Naime, kako bismo provjerili zaključava li se svlačionica za vrijeme treninga koji juniorima počinje u 20 sati, na GSC smo se uputili u 20.30 sati. I doista smo naišli na otključana vrata.

Zgrada GSC-a bez nadzora čuvara

Naime, u zgradu GSC-a ušli smo bez ikakvih problema jer nigdje nismo zatekli ni čuvara ni bilo koju drugu odgovornu osobu. Tako smo s glavnog ulaza ravno krenuli niz hodnik s lijeve strane gdje se nalaze svlačionice, prostorija za oružara i trenere dok je svlačionica br. 2 bila otključana. U svlačionici se nalazila odjeća i obuća juniora koji su u to vrijeme bili na treningu. Iz kojih razloga se svlačionica u kojoj za vrijeme poslijepodnevnih treninga, osobne stvari odlažu igrači četiri kategorije Zmaja i dalje ne zaključava, upitali smo voditelja Omladinske škole Darka Vlatkovića, trenera juniora Petra Talajića te ravnatelja JU GSC Joška Kosovića. Na pitanje o poduzetim preventivnim koracima nakon krađe dobili smo odgovor da se će se problem od ovog tjedna početi rješavati zaključavanjem svlačionice.

Treneri će dobiti ključeve svlačionice

Kako kaže Vlatković, nakon krađe se sastao s Kosovićem s kojim je dogovorio da će se u cilju sprečavanja daljnjih krađa, trenerima Zmajevih kategorija podijeliti ključevi svlačionice. – S ravnateljem Kosovićem sam se dogovorio da oko zaključavanja svlačionice više računa mora povesti i GSC jer je ipak riječ o njihovim prostorijama, ali i treneri. Tako će svaki trener dobiti ključ svlačionice, a čuvar će kontrolirati ulaze u zgradu s porte, kazao je Vlatković. Isto nam je potvrdio i Kosović koji kaže da je već dao izraditi ključeve svlačionice koji će se ovog tjedna podijeliti trenerima pa će se sporna nezaključana svlačionica, uvijek morati zaključavati čim momčad krene na pomoćni teren. –Situacija je problematična od 17 do 22 sata kada je u zgradi samo čuvar koji uvijek ima posla po terenu i zato će svi treneri dobiti ključeve svlačionice, kazao je Kosović.

Osobne stvari pohranjuju se u trenersku svlačionicu

Drugu stranu priče ima trener juniora Zmaja Petar Talajić koji kaže da Gradski sportski centar ne da trenerima ključeve svlačionice. Naime, Talajić je upoznat sa sastankom Kosovića i Vlatkovića, ali kako kaže, ni od tada se ništa nije promijenilo zbog čega je svlačionica i bila otključana i prošle srijede i petka za vrijeme treninga. Ali zato su Talajić i ostali treneri sami poduzeli preventivne korake pa sve osobne stvari svojih igrača, od mobitela do novca, prije treninga pohrane u trenersku svlačionicu koja se zaključava. -Ključeve svlačionice iz koje je mom igraču nedavno ukraden novac, ne može dobiti nitko od trenera i oni su kod dežurne osobe pa smo dogovorili da igrači sve vrijedne stvari ostave u našoj svlačionici. Mi treneri smo jednostavno nemoćni u cijelom ovom problemu, kazao je Talajić.

Komentari

komentari