Dopredsjednik Nadzornog odbora Francka otvara luksuzni boutique hotel NOVI KAPACITETI U MAKARSKOJ

Dopredsjednik Nadzornog odbora Francka otvara luksuzni boutique hotel NOVI KAPACITETI U MAKARSKOJ

6710
0
PODJELI

Piše Dijana Turić

Makarska će u nadolazeću turističku sezonu ući s još jednim novim hotelom koji se gradi u Ulici Ante Starčevića u blizini trgovine Tommy. Riječ je o hotelu Ani sa četiri zvjezdice, a koji je u vlasništvu Splićanina Ive Mikulića i njegove tvrtke Jump d.o.o.. Mikulić je inače dopredsjednik Nadzornog odbora zagrebačke tvrtke Franck.

Prenamjena dozvole

Gradnja objekta započela je u siječnju 2016. godine i tada je imao namjenu stambeno-poslovne građevine za koju je građevinsku dozvolu u prosincu 2015. godine izdao Odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo. Međutim, kako nam je kazala dogradonačelnica Lori Veličković, vlasnik je podnio zahtjev za izmjenom građevinske dozvole i zatražio je da građevina bude prenamijenjena u hotel. Hotel Ani koji je od plaže udaljen 500 metara, vrata će otvoriti u svibnju ove godine, a kako nam je kazao direktor tvrtke Jump i direktor hotel Ivan Gujinović koji je donedavno obnašao funkciju direktora Romane, hotel će imati tri kata, podzemne garaže, oko 20 soba te sve potrebne sadržaje kao što su sauna, teretana i wellness.

Dizajnerski namještaj

Radovi na hotelu izvode se prema dizajnu interijera poznate splitske arhitektice Mirjane Beganović. -Riječ je o prvom butik hotelu u Makarskoj koji je kompletno opremljen luksuznim dizajnerskim namještajem hrvatskih tvrtki, a gosti će imati personaliziran smještaj i usluge. Hotel će se otvoriti tijekom svibnja, a prodaja smještajnih kapaciteta je već počela pa smo rezervacije dobili od gostiju iz Skandinavije i Britanije. U hotelu će se zaposliti od 10 do 15 radnika, a cijena noćenja će za razliku od ostalih makarskih hotela, biti veća jer su usluga i smještaj vrhunske kvalitete, kazao je Gujinović koji nam nije znao kazati koliko je vlasnik Mikulić uložio u gradnju i opremanje hotela. Inače, Mikulić je osim po Francku, javnosti poznat jer je tvrtka Sunčani Bast koju je predstavljao zajedno sa članom Uprave, svojim bratom Marijom, od bivšeg baškovoškog župnika fra Šime Nimca za oko 9,8 milijuna kuna kupila crkveno zemljište na terenu između Baškog Polja i Baške Vode.

Komentari

komentari