HOTELIJERI SE PRIPREMAJU ZA SEZONU: U Jadran i Beruliju uloženo 24...

HOTELIJERI SE PRIPREMAJU ZA SEZONU: U Jadran i Beruliju uloženo 24 milijuna eura INVESTICIJE U TURIZMU

4814
0
PODJELI

Piše Dijana Turić

Predsezona u hotelima na Rivijeri započinje već za 10-ak dana kada se otvara hotel Meteor, nakon čega slijedi otvaranje i ostalih hotela u sklopu hotelskih kuća u Makarskoj, Baškoj Vodi, Tučepima, Brelima i Živogošću. Među njima je svakako najzanimljiviji tučepski hotel Jadran koji će u novom ruhu i sa pet zvjezdica čime je jedini na Rivijeri, vrata otvoriti 15. svibnja. Naime, vanjski i unutrašnji radovi na hotelu sa 161 sobom u koji vlasnik Jako Andabak ulaže 12 milijuna eura, bit će završeni 1. svibnja, a nakon 15. svibnja hotelske kapacitete posredstvom TUI Blue brenda popunjavaju Nijemci, Skandinavci i Britanci. Kako nam je kazao izvršni direktor Bluesun hotela Tučepi Krunoslav Šošić, sada su u tijeku radovi na završetku vanjskog dijela konstrukcije i fasade, a paralelno se vrši unutarnje uređenje pa se u sobe, hodnike i ostale prostorije postavlja keramika te se uređuju vanjski bazeni. -Na svim mogućim razinama hotela svakodnevno radi oko 100 radnika tako da ćemo Jadran otvoriti 15. svibnja, a prvi nam gosti dolaze par dana nakon toga. Na nama je da hotel uredimo i otvorimo jer nam TUI dovodi goste iz Njemačke, Skandinavije i Britanije pa će nam biti popunjena svaka od 161 sobe, kazao je Šošić dodavši da će se do početka svibnja kompletirati i cjelokupni kadar, a u Jadranu će biti zaposleno 120 djelatnika. U svaku od 161 sobe Jadrana ulaže se oko 70 tisuća eura, a dodatni kapacitet čini i 11 ekskluzivnih apartmana s bazenom, dva bazena, fitness, wellnes centar od oko 300 kvadrata, tri a la carte restorana i veliki pansionski restoran. Ostali tučepski hoteli otvaraju vrata za manje od mjesec dana pa će tako Alga 1. travnja ugostiti sudionike ženskog teniskog turnira, a nakon toga dolaze gosti SAGA-e. Hoteli Neptun i Afrodita otvaraju 1. svibnja te u sezonu ulaze sa gostima iz BiH, Hrvatske i Slovenije nakon čega dolaze Nijemci, Skandinavci i Britanci.

U Meteoru renovirane sobe, bazen, kreveti i sanitarni čvorovi

I Hoteli Makarska su u hotele Meteor, Dalmaciju i Rivijeru ove zime uložili značajna novčana sredstva, pa je tako 5 milijuna kuna utrošeno na renoviranje postojećih sadržaja kako bi prve goste dočekali već 18. ožujka kada vrata otvara Meteor. Hotel Dalmacija prve goste dočekuje 25. travnja, a hotel Rivijera 27. travnja. Prvi gosti Meteora su Englezi kojih će doći oko 70 i koje će dočekati renoviran unutrašnji bazen, obnovljeni sanitarni čvorovi pored restorana i frontalnih soba, 300 tapeciranih kreveta na istočnom krilu hotela kao i novi prozori. Kako nam je kazao direktor makarske hotelske kuće Bepo Srzić, za mjesec i pol dana u hotel Dalmaciju dolaze Nijemci, Skandinavci i Englezi, a iza 8. svibnja hotel će već biti popunjen sa 250 gostiju. Hotel Rivijera vrata otvara turnirom Mali Zmaj pa će u tri dana ugostiti 500 djece nakon čega slijede igre studenata, a potom dolaze dvije grupe od po 400 djece iz Češke koji će u dva turnusa u hotelu boraviti po sedam dana. -U hotelu Dalmacija tijekom zime su izvršeni radovi na zajedničkim sanitarnim čvorovima pored restorana i kavane, a za dvije godine planiramo rekonstrukciju svih soba kako bi hotel imao kategorizaciju od četiri zvjezdice. I u hotelu Rivijera su dovršeni svi radovi, postavljene su pločice na podu kavane i izvršene su razne intervencije po sobama, a u budućnosti se planira veliko ulaganje pa će Rivijera dobiti 550 soba i četiri zvjezdice, kazao je Srzić.

Dobra popunjenost u Živogošću i Igranima

I Hoteli Baška Voda spremni su za nadolazeću predsezonu pa tako hotel Horizont vrata otvara 28. ožujka, a Urania krajem svibnja, dok je Slavia otvorena cijelu godinu sa brojnim raznovrsnim i prigodnim događanjima. Kako nam je kazao direktor baškovoške hotelske kuće Jakša Medić, prvi gosti Horizonta bit će biciklisti i to njih 300 iz slovačkog biciklističkog saveza s kojima Hoteli Baška Voda imaju dugogodišnju suradnju. Sezonu u Uraniji otvaraju Slovaci, Česi i Slovenci a kapacitet od 560 ljudi bit će popunjen u špici. Prvi vikend u svibnju, od 2. do 4. svibnja, vrata otvaraju i Karisma Hotels Adriatic Živogošće. Kapacitet hotela Sensimar Makarska u Živogošću od 266 soba i Sensimar Adriatic Beach u Igranima od 178 soba odmah je za prvi svibanjski vikend popunjen sa 75% što nam je potvrdio direktor živogoške hotelske kuće Toni Miloslavić. -U oba Karisma hotela dolazi nam ista struktura TUI-evih gostiju kao i lani, a uglavnom je riječ o Nijemcima i Englezima. Na razini sezone oba hotela su nam popunjena od 90 do 95%, a obzirom da su nam hoteli renovirani, ove godine nije bilo velikih ulaganja, već smo radili na poboljšanju usluga, kazao je Miloslavić.

POVEĆANI KAPACITETI
Tamaris otvara 1. svibnja sa 27 novih soba i 12 apartmana

Početkom svibnja otvara se i preuređeni tučepski hotel Tamaris koji u sezonu ulazi sa ukupno 60 apartmana od čega je 12 novih kao i 27 soba koje je hotel dobio nadogradnjom jednog kata. Kako nam je kazao vlasnik Tamarisa Miro Tomas, hotel je dobio cijeli novi aneks i brojne prateće sadržaje prilagođene zdravstvenom turizmu,a među kojima je i veliki SPA centar.-Obzirom na to da poslujemo s Appolom, hotel će nam uglavnom biti popunjen Skandinavcima. Nadamo se da ćemo vrata otvoriti 1. svibnja jer su radovi na obnovi još u tijeku pa se sada radi na bojenju, postavljanju keramike i namještaja, kazao je Tomas.

RADOVI NA REKONSTRUKCIJI
Berulia otvara početkom lipnja

Bluesun hotel Berulia u koji se ulaže 12 milijuna eura, prve goste bi trebao dočekati 1. lipnja. Berulia će poslovati pod brendom Sentido temeljem ugovora s turoperatorom Thomas Cook tako da će hotel u narednih pet godina biti popunjen gostima sa skandinavskog i njemačkog tržišta. Uz postojećih 150 soba koje će se proširiti, hotel će imati dodatne 44 sobe i kategorizaciju od 4+ zvjezdice. Novih 20 soba sa posebnim bazenima gradi se na plažnom dijelu ispod novog restorana, dok se preostalih 20-ak soba nadograđuje na kaskadnom dijelu hotela. Planirana je i gradnja nove recepcije, bara, terase i bazena, dok se parking sa sadašnjih 50 povećava na 80 parkirnih mjesta.

Komentari

komentari