Igor Osredkar: Skidam kapu Miji Pašaliću i Boći Vukoviću za posao...

Igor Osredkar: Skidam kapu Miji Pašaliću i Boći Vukoviću za posao koji rade” NOVOGODIŠNJI RAZGOVOR

5626
0
PODJELI

Razgovarao i snimio Matko Begović

 Prošle su skoro tri godine (siječanj 2014.) od kada je Novo Vrijeme Apfel u zimskoj stanci u svoje redove doveo kapetana slovenske futsal reprezentacije Igora Osredkara, a koji je svoju prvu službenu utakmicu odigrao protiv Murtera 13.2.2014. Od tada je u toj polusezoni, i u sezoni 2014/2015. svojim igrama postao miljenik makarske publike. Nakon prošlogodišnje sezone provedene u hrvatskom prvaku Nacionalu, od ove natjecateljske sezone je ponovno član Novog Vremena Apfel. Možemo slobodno reći da je Igor Osredkar igrač koji je iz redova Apfelovaca najbolje odigrao rekordnu polusezonu. Povod toga je i naš razgovor s Igorom Osredkarom, a na mjestu gdje smo se upoznali prije skoro tri godine, ovaj put je na naš poziv poveo i Nejca Hozjana, kolegu iz reprezentacije, sada i cimera i suigrača u Novom Vremenu Apfel. Tog zimskog dana prije tri godine je Osredkar hladio svoje noge od vrućeg parketa u prekrasnom makarskom moru, a danas sa svojim suigračem dragovoljno je pristao na fotografiranje na suhom i zaveslao s Nejcom u kaiću ispod hotela Dalmacije. Neka to budu zaveslaji k naslovu prvaka države, složni smo bili svi.

Prvi profesionalni ugovor

Sunarodnjaci Igor Osredkar i Nejc Hozjan, slovenski reprezentativci, cimeri su u Makarskoj gdje igraju svoje najbolje minute profesionalnog futsala u makarskom prvoligašu Novom Vremenu Apfel. Osredkar je u Makarsku došao na poziv Mije Pašalića, a nedavno mu se pridružio i Nejc Hozjan, 10 godina mlađi od svog iskusnog kolege. Obojica su krenula igrati futsal od prvih osnovnoškolskih dana. Igrali su i veliki nogomet, ali ipak je prevladala ljubav prema futsalu. – Odlučio sam se za futsal jer je dinamičniji i više imam loptu u nogama, kaže mladi Nejc. Osredkar se može pohvaliti kako je igrao u Ljubljani s poznatim slovenskim igračima, kao što su vratar Samir Handanović (trenutno vratar u milanskom Interu) i Andraž Kirm. Za reprezentaciju igra od svoje 18. godine. Najviše vremena je igrao u Litiji, odakle je i došao u Makarsku. – Potpis za Novo vrijeme je bio moj prvi profesionalni ugovor u karijeri. Ovo je sada moj posao od kojeg živim, a do sada sam morao uz nogomet i raditi drugi posao, kaže Osredkar koji naglašava koliko je za njega značio poziv Mije Pašalića da dođe u daleku Makarsku. Kaže i da mu nedostaje supruga, a kada bi ona pristala, bio bi spreman živjeti u Makarskoj jer ga je oduševila ljepota grada. Oduševljavaju ga i Makarani kao ljudi, ali osobito kao navijači njegovog kluba. – Oduševljava me radost na tribinama, samo bi se navijače Dinama moglo usporediti s našim navijačima. Nigdje nema ovakve atmosfere, cijeli grad živi za utakmice i prati ih. Toliko emocija i radosti se ne može nigdje doživjeti, kaže Osredkar.

Vjera u Novo vrijeme

Za sebe kaže da je pobjednik u duši, da od početka vjeruje u projekt Novog vremena i da je siguran da imaju šanse biti najbolji u državi. Iako je u svojoj prvoj sezoni u Novom vremenu doživio poraz u finalu od Alumnusa, kaže da je siguran da će u nastavku sezone biti još bolji jer su i sada ostvarili zadani plan i imaju više bodova, nego što je očekivao. – Vjerujem u nas i u gospodina Miju Pašalića i u Boću Vukovića koji su se potpuno posvetili klubu, i zato im skidam kapu. Ne mogu opisati riječima koliko me to sve fascinira, kaže. Osredkar je zadovoljan i igrom svog mladog suigrača Nejca, iako smatra da je on još mlad i da može puno više, te da će i to pokazati u drugom dijelu sezone. Obojica su se složila kako im nedostaju još 1-2 igrača kako bi imali više samopouzdanja i kvalitetne igre, a naravno i odgovarajuću rotaciju. Svojim vatrenim navijačima su poželjeli zdravlja, sreće, ljubavi te im uputili poziv da ih i dalje vjerno prate i podržavaju.

Komentari

komentari