Na MaFest stiže više od 50 autora 23 DANA DO MAFESTA

Na MaFest stiže više od 50 autora 23 DANA DO MAFESTA

2238
0
PODJELI

Piše Dino Sabol

Još nas 23 dana dijeli od početka najiščekivanijeg događaja za ljubitelje devete umjetnosti u Makarskoj – MaFesta. Deseti, jubilarni Makarski festival stripa započinje izložbom radova hrvatskog strip velikana Andrije Maurovića u četvrtak, 25. svibnja u prostorijama Gradske galerije Antun Gojak a pripreme za izložbu teku, kako kaže direktor festivala Darijo Antunović, u najboljem redu.

Zaključena lista gostiju

- Što se izložbe tiče, tu smo u završnoj fazi i sve ide u najboljemu mogućem redu. Svi materijali za katalog su spremni, a to je bio daleko najveći i najkompliciraniji dio posla. Od sredine svibnja pa do samog početka festivala očekuje nas još samo finalni dio pripreme i sama postava izložbe kojom ćemo otvoriti ovogodišnji festival u Galeriji Gojak, kazao je Antunović, potvrdivši kako je lista gostiju za ovogodišnji MaFest kompletirana. – Što se specijalnih gostiju tiče, lista je zaključena i sad smo u završnoj fazi priprema svih mogućih popratnih materijala. S druge strane, što se ostalih gostiju tiče, tu je uvijek moguće da tijekom sljedećih desetak dana uskoči još poneki autor, ali u načelu popis je zaključen. U konačnici, kad se zbroje svi autori, na ovogodišnji MaFest stiže više od 50 autora, napomenuo je Antunović. Od 50 potvrđenih autora, njih 15 pozvao je u formi specijalnih gostiju, redom svjetski renomiranih strip autora, od kojih će svaki nacrtati po jedan promo plakat koji objedinjuje neke od likova i motiva koje su radili u stripovima sa motivima Makarske. Tri plakata koja predstavljamo u ovom broju djelo su autora Dražena Kovačevića, Roberta Boba Solanovića i Douga Braithwaitea. – Zasad još uvijek nisu svi plakati gotovi jer neki od njih su na koloriranju, ali do završnog deadlinea za kataloge i ostale popratne materijale sve bi trebalo biti dovršeno, po pitanju izrade plakata odgovorio je Darijo Antunović, koji najavljuje i bogat popratni sadržaj.

Hotel Meteor i pivnica Pivac

- Burza (stripova) će ponovno biti u kongresnoj dvorani hotela Meteor, sva crtanja i potpisivanja održat će se u Pivnici Pivac gdje planiramo ukupno i četiri koncerta naših domaćih, makarskih grupa. Za sada su potvrdili svoj nastup Riks i Topli mungosi, Karakondžula te Tonči Vidak sa svojim bendom, a ako se do početka festivala obnovi prostor bivšeg Art Cafea i gore bismo održali nekoliko tribina što bi predstavljalo svojevrsno zatvaranje jednoga savršenog kruga jer poznato je da je upravo u Art Cafeu i održan prvi, premijerni MaFest 2006. godine. Također, poznata je i tema natječaja za osnovnoškolce s područja Makarske rivijere, a ove godine to je ‘Ja, superjunak’. Naravno, i ove godine ćemo imati tradicionalnu humanitarnu aukciju originalnih crteža gostiju festivala tako da je sasvim realno očekivati da ovogodišnji MaFest bude najbolji ikad, zaključio je Antunović. S obzirom na goste ovogodišnjeg festivala, te program kojeg su Mafestovci ove godine pripremili, nema nam druge nego se složiti s glavnim čovjekom MaFesta

POPIS SPECIJALNIH GOSTIJU MAFESTA
15 veličanstvenih

Specijalni gosti ovogodišnjeg MaFesta su: Charlie Adlard, Doug Braithwaite, Alfio Buscaglia, Giuseppe Camuncoli, Claudio Castellini, Sonja Gašperov, Sergio Giardo, R. M. Guéra, Marica Inoue, Dražen Kovačević, Emiliano Mammucari, Valentin Sécher, Robert Bob Solanović, Jill Thompson i Turk.

Komentari

komentari