Ni bura nije pokvarila dva dana Šakana PUN POGODAK

Ni bura nije pokvarila dva dana Šakana PUN POGODAK

2267
0
PODJELI

Piše i snimio Vice Rudan

Drugi po redu Šakan festival održan je proteklog vikenda na platou ispred hotela Soline u Brelima. Kao i prve godine, lokalni breljanski entuzijasti i zaljubljenici u glazbu uz pomoć Općine i TZ Brela, priredili su dva dana zanimljivih izvođača sa glavnim internacionalnim imenom, kanadskim bendom Preoccupations. Prošle godine headliner je bio američki Giant Sand, tako da je festival nastavio tradiciju dovođenja jednog ‘velikog indie imena’.

Kašnjenje zbog bure

Prošle godine je bura puhala i ometala izvođače i organizatore prvu večer, dok se ove godine to dogodilo drugu, te kulminiralo baš za nastupa četvorke iz Calgarya. Glasan post punk s utjecajima noisea, nošen je tako bio sve jačim i jačim udarima bure, pa je prednja konstrukcija sa zvučnicima na bini morala biti u jednom trenutku maksimalno spuštena što je u publici frontalno dodatno pojačalo intenzitet odsvirane glazbe. Inače, čitav je program drugu večer kasnio baš zbog spomenutih vremenskih neprilika, stoga su se nastupi odužili dugo u noć. Prije Preoccupations su svirali zagrebački stoner rockeri Cojones koji su prošle godine izdali sjajan album, dok je dvojac Marko i Darko zagrijao dvjestotinjak okupljenih žestokim delta blues rockom.

Novi projekt Joška Klarića

Ischariotzcky je novi projekt Joška Klarića i ekipe glazbenika iz našeg kraja na koji je publika odlično reagirala i glasno pozdravljala, a večer su otvorili melankolični Bitipatibi iz Beograda. Mirniju, kako glazbeno tako i po vremenu prvu večer, nastupile su pojedinačno Billie Joan i Nina Romić sa svojim kantautorskim repertoarom na akustičnoj gitari. Promjenu u atmosferi na pozornicu i među okupljene je donio elektronski duo Nipplepeople i plesnjak je mogao početi. Stvorili su sjajan ambijent i interakciju sa publikom koja se nastavila s glavnim bendom prve večeri, zagrebačkim Elementalom. U svakom slučaju, bio je ovo ponovno uspješno realiziran Šakan festival sa širokim izborom različitih, a opet srodnih izvođača. Odlična energija prati cjelokupan događaj tako da se već nadamo i radujemo sljedećim ljetima i novim Šakanima.

Komentari

komentari