Niti jedan hotel u Makarskoj nema organiziranog dočeka DOČEK NOVE GODINE

Niti jedan hotel u Makarskoj nema organiziranog dočeka DOČEK NOVE GODINE

3447
0
PODJELI

Piše Marina Šola Zelić

Iako smo već navikli da su hoteli u Makarskoj tijekom prosinca uglavnom zatvoreni, ove godine niti jedan hotel nema niti organizirani doček Nove godine. Naime, u Makarskoj je trenutno otvoren samo hotel Biokovo, a kako nam je kazao direktor Drago Nosić, u hotelu neće biti organiziranoga dočeka. – Hotel Biokovo će svojim gostima nuditi standardnu pansionsku ponudu, a ove godine nećemo organizirati doček Nove zbog naših zaposlenika koji idu na zasluženi odmor, ali jedan od razloga je i taj što od organiziranog dočeka nema financijske koristi, kazao je Nosić.

Miramare i Park se renoviraju

Što se tiče Aparthotela Miramare, on je trenutno u fazi proširenja kapaciteta pa je stoga zatvoren zbog radova. Zbog radova se neće otvoriti ni Hotel Park koji je prošle godine jedini uz Hotel Biokovo imao organizirani doček. – U Hotelu Park je trenutno u tijeku druga faza renovacije te zbog građevinskih radova hotel ne može raditi, objasnila nam je direktorica Marina Josipović. Ni Hotel Osejava ne pronalazi financijsku isplativost u otvaranju u vrijeme novogodišnjeg dočeka pa će kao i prošle godine ostati zatvoren, što saznajemo iz razgovora s Ivanom Pivac Ivandić. Inače, na području Makarske rivijere doček će biti organiziran samo u dva hotela – u grand Hotelu Slavia u Baškoj Vodi i hotelu Aurora u Podgori. – Hotel je sve do 3. siječnja popunjen, imamo stotinu gostiju, što je gotovo stopostotna popunjenost. Imamo grupu od 60-ak gostiju iz Njemačke, a ostali su većinom iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Njima će se na novogodišnjoj proslavi pridružiti i dvadesetak domaćih gostiju koji nisu uzeli noćenje, rekao je direktor Slavije Marko Luketina koji je prokomentirao i činjenicu da će na Rivijeri samo dva hotela organizirati doček. – To je sramota vlasnika hotela koji ili ne znaju ili ne žele raditi. Nažalost, privatnike interesira samo čisti profit, dodao je Luketina. Hotel Aurora iz Podgore otvoren je samo tijekom Božića i Nove godine za koju organizira doček uz svečanu večeru i muziku uživo. – Popunjenost hotela je odlična, prodaju vršimo putem naše matične agencije u Njemačkoj, a 99% gostiju dolazi iz Austrije. Već 15 godina otvaramo hotel u novogodišnjem razdoblju i zadovoljni smo, rekao je direktor Hotela Aurora Ivo Milić i dodao kako se ne mogu pouzdati u lokalnu ponudu već svojim gostima nude dosta popratnih sadržaja, od pružanja usluga zdravstvenog turizma do velikog broja izleta. Hoteli grupacije Bluesun na području Tučepi i Brela su zatvoreni kao i godinama prije, a u tom ih slijede podgorski Medora Auri i Podgorka, te Hoteli Živogošće kao i Hoteli Makarska.

Sezona od 365 dana

Komentar na činjenicu da su hoteli zatvoreni zatražili smo od Hloverke Novak Srzić, direktorice TZ Makarska. – Činimo sve da se ta sadašnje stanje promijeni. Naime, u zimskim mjesecima je dugo godina bila praksa da su hoteli zbog troškova bili zatvoreni. Trebalo bi puno više truda uložiti, i to ne samo od strane hotelskih kuća nego i Turističke zajednice i zapravo cijelog grada, da se ostvari ono što svi želimo, a to je sezona 365, kazala je Novak Srzić osvrćući se također na privatizaciju Hotela Makarska u kojoj vidi potencijal za poboljšanje sadašnjeg stanja. – 27. prosinca je otvaranje ponuda i Hoteli Makarska idu u privatizaciju. Tu će nastati jedna nova situacija u kojoj se nadam da će se stvari mijenjati na bolje. Naravno, nećemo očekivati da će svi hoteli biti otvoreni, ali barem da bude jedan. S druge strane smo zato ove godine ulagali u Advent da pokažemo da imamo potencijala i zimi funkcionirati turistički, kazala je Hloverka Novak Srzić. Na pitanje nije li Advent manifestacija koja primarno privlači lokalno stanovništvo, Novak Srzić odgovara negativno. – Imamo puno rezervacija po privatnom smještaju, gosti iz susjedne Bosne i Hercegovine unajmljuju apartmane jer žele doći slušati Bebeka. Imamo dosta i građana Zabiokovlja koji dolaze gotovo svakodnevno uživati u Adventu i u našem klizalištu. Situacija se ipak mijenja. Naravno, nikad rezultati ne dolaze preko noći, odgovorila je Novak Srzić.  

Komentari

komentari