Oljine odjevne kombinacije od plastike unikat na tržištu BRAND NEPHILIM...

Oljine odjevne kombinacije od plastike unikat na tržištu BRAND NEPHILIM

5357
0
PODJELI

Piše Andrea Topić

 

Olja Luetić (24), Makaranka s diplomom sarajevske Akademije likovnih umjetnosti u smjeru Produkt dizajna, nedavno je održala prvu modu reviju koja je činila njen diplomski rad. Olja je za tu prigodu odabrala izradu vlastitog branda kojim je prikazala sve vještine koju je stekla tijekom godinama obrazovanja, a ono što njen diplomski rad razlikuje od klasičnih je uspjeh koji je postigao. Naime, kolekcija njenog branda Nephilim na natječaju sedmog po redu Belgrade Art Fashion Eventa, koji okuplja dizajnere iz cijele regije, dospjela je među najbolje. Obzirom da je riječ o konceptualnoj kolekciji apstraktih odjevnih komada, uspjeh mlade Makaranke čini još većim. Olja i sama priznaje kako su kompleti izrađeni uglavnom od plastike namijenjeni za posebne prigode. – Riječ je o poprilično kazališnoj kolekciji, gdje sam pucala na to da se predstavim i da izazovem reakciju u čemu sam uspjela. Bilo je netipično, a publika je odlično reagirala posebno kada su saznali da su kombinacije nosive i iznimno udobne iako se ne čine takvima na prvi pogled, pojašnjava dizajnerica.

Neobične kreacije oduševile publiku

Pozitivnoj reakciji publike svjedoči i to da je za komplete nakon revije Olja imala dosta upita. – Kolekcija je vrlo tražena jer se takvi komadi do sada nisu mogli vidjeti na balkanskom tržištu. Modeli su načinjeni od laštika, neoprena i umjetne kože, a krila od pleksiglasa i foreksa. Ostale revije na Fashion Eventu bile su relativno uobičajene, nisu bile konceptualne, a mislim da su zbog toga moje kombinacije bile hit, zadovoljna je dizajnerica koja nam kaže kako su i same manekenke bile oduševljene jer su dobile priliku nositi nešto neobično kao što su krila. Na modnoj reviji u Beogradu predstavila je samo dio svog stvaralaštva, a već sada ima planove za iduće kreacije koje će, kako najavljuje, biti manje apstraktne. – Obzirom da sam kreirala svoj brand i prikazala se kolekcijom napravljenom za specifičnu grupu ljudi koji njeguju ekstremno izražavanje, to je zapravo uvod u sljedeću kolekciju koja će biti nosiva. Tek je u izradi, a ono što vam mogu reći je da će biti na pragu slične crno-bijele estektike, kaže Olja.

Dizajn proizvoda na prvom mjestu

Budući da je u njenom radu naglasak više baziran na industrijske proizvode nego na modu, to je ono što je potaklo da realizira neobičnu kolekciju. Osim što će od sada nastojati ploviti modnim vodama, mlada Makaranka nastavlja i s proizvodnjom neobičnih komada namještaja i dekoracija. – Radim sve, od umivaonika za male prostore do stolova za četiri osobe koji se prostru za duplo veći broj ljudi, zatim proizvode od keramike, lampe, a imala sam prilike za maturalni rad u srednjoj školi u Splitu gdje sam završila Industrijski dizajn kreirati i diskoteku od 150 kvadrata, kaže dizajnerica koja zahvaljujući prilagodljivosti posla trenutno živi u rodnom gradu gdje vodi i plesnu školu za djecu.

 

Komentari

komentari