PLENKOVIĆEV UJAK Nije član HDZ-a, ali je 2. na stranačkoj listi...

PLENKOVIĆEV UJAK Nije član HDZ-a, ali je 2. na stranačkoj listi za Vijeće 'POČASTILI' GA VISOKOM POZICIJOM

2735
0
PODJELI

Piše Dijana Turić

Marko Raos, ujak premijera Andreja Plenkovića, nalazi se na 2. mjestu HDZ-ove liste za Gradsko vijeće, odmah iza nositelja i gradonačelničkog kandidata Jure Brkana. Zanimljivo je da Marko Raos, koji je inače sa 70 godina i najstariji kandidat na listi, nije član HDZ-a već se na listi našao kao nestranački kandidat. Osim toga, HDZ Makarska nikada nije prakticirao stavljati na liste nestranačke kandidate ni na zadnje, a kamoli na visoka mjesta, osim kandidata koalicijskih partnera što ovdje, međutim, nije slučaj. Prilikom predstavljanja kandidata pred novinarima, Raos nije spomenuo da nije član stranke, već je kao i ostali iznio podatke o svojoj stručnoj spremi, radnom mjestu i broju djece. Činjenicu da nije član HDZ-a otkrio je tek na novinarsko pitanje, a onda su pojašnjenja o Raosovoj angažiranosti u HDZ-u uslijedila od strane predsjednika GO HDZ-a Jure Brkana i dopredsjednika i kandidata s liste Marka Ožića Bebeka.

Moj nećak je donio dvije pobjede HDZ-u”

Nakon što je Raos kazao da je diplomirani inženjer građevine koji radi kao voditelj investicija u Bluesun hotelima Jake Andabaka, posebno se zahvalio HDZ-ovcima koji su ga postavili na visoko mjesto liste. -Zahvalio bih se ljudima iz HDZ-a što su me počastili i dali mi 2. mjesto na listi za Vijeće što nije uobičajeno. Počašćen sam od strane Brkana i Bebeka i sve ću učiniti, a već i radim na tome, da HDZ uspije više nego što se misli. Napravit ću sve da idemo na pobjedu jer nam nitko nije ravan o čemu sam sa svojim nećakom razgovarao u četvrtak, jednako kao što je on izvojevao sada dvije pobjede HDZ-a u Zagrebu, kazao je Raos aludiravši na ‘čistke’ ministara Mosta i izbor novog predsjednika Sabora Gorana Jandrokovića. Na pitanje je li njegovoj poziciji doprinio nećak Plenković, Raos je našu insinuaciju demantirao. -Nisam član HDZ-a, ja sam nezavisni kandidat i došao sam na listu HDZ-a zahvaljujući Brkanu. Nećak nije imao utjecaja i to je nezgodno povezivati, kazao je Raos.

Bebek i Brkan uvjereni u Raosovu pomoć na ‘utakmici’

Marko Ožić Bebek se također potrudio obrazložiti zasluge Marka Raosa. -Raos je na prošlim lokalnim izborima meni bio protukandidat za gradonačelnika, izašao je s listom za Vijeće i onda je nastala velika razlika između broja glasova liste i broja glasova za Raosa kao gradonačelničkog kandidata. Kada malo bolje pogledate, vidite da je gospodin Raos svojim životom, radom i rezultatima zaslužio baš to 2. mjesto koje smo mu ponudili i koje je prihvatio i jako će nam pomoći u ovoj našoj utakmici, kazao je Bebek. Potom je Raosovu nestranačku poziciju u HDZ-u pojasnio Brkan koji je kazao da su HDZ-ovci nakon provedenih razgovora s Plenkovićevim ujakom, došli do istih stajališta o razvoju i napretku grada. – Imamo iste želje, ideje i planove i moramo cijeniti Raosovo iskustvo. Kada smo vidjeli da smo svi na istom kolosijeku, stali smo u isti vagon, slikovito je kazao Jure Brkan.

KANDIDAT AGENDE MLADIH DEMOKRATA NA IZBORIMA 2013.
Uspjeh ne želim mjeriti kubicima betona, već projektima od općeg interesa”

U sklopu predizborne kampanje za lokalne izbore u svibnju 2013. godine, Marko Raos je kao gradonačelnički kandidat Agende mladih demokrata na predizbornom skupu kazao da mu je cilj oživljavanje Makarske u svakom pogledu, provođenje destinacijskog menadžmenta te osiguranje partnerstva javnog i privatnog sektora. -Osim gospodarstvom i turizmom, pozabavit ću se nužnosti povezivanja Zabiokovlja s Makarskom i oživljavanja zapuštenih poljoprivrednih površina. U našem gradu je nužno ojačati školu za turizam jer je nedopustivo da pored našeg stručnog kadra u ugostiteljstvu, sezonske radnike dovodimo iz Vinkovaca. Uspjeh ne želim mjeriti kubicima betona, već projektima od općeg interesa kao što je otvaranje Centra za obitelj jer je u našem gradu sve više slučajeva obiteljskog nasilja i problema unutar obitelji, kazao je tada Raos dodavši da mu je prioritet Gradska glazba kojoj treba vratiti stari sjaj.

Komentari

komentari