Quo Vadis donosi sat vremena odlične zabave TEATAR NA MAKARSKI...

Quo Vadis donosi sat vremena odlične zabave TEATAR NA MAKARSKI NAČIN

3597
0
PODJELI

Piše Maja Erceg

 Odakle smo došli i gdje idemo, podnaslov je najnovije predstave ‘Quo vadis’ makarskih Zlatoustih koja će biti premijerno izvedena u petak na Ljetnoj pozornici. Ali, da se ne biste prije vremena poradovali kako odgovore možete jednostavno dobiti samo dolaskom na predstavu, Zlatousti na plakatu unaprijed upozoravaju: Odgovore na ova pitanja nećete naći u ovoj predstavi. Intrigantan je to poziv za makarsku publiku, koja već tradicionalno negdje početkom ljeta ima priliku pogledati novu predstavu makarskih kazalištaraca.

Peti dio trilogije o Hrvatima

O čemu je riječ u najnovijem uratku Zlatoustih otkrio nam je autor teksta i redatelj Davor Šegota. – Radi se, kako ja to volim reći, o petom dijelu trilogije o Hrvatima. Ovoga puta ih smještamo u vrijeme prije velikog potopa, a predstava je dijelom inspirirana slavenskom mitologijom i pokazuje sve ljudske nedostatke, mane i karakteristike, govori pomalo u šali Šegota. Iako nije htio previše otkriti, jer iznenađenje za publiku ipak čuva do premijere, ipak nam je kazao kako se u predstavi pojavljuje standardna postava Zlatoustih, ali ipak donekle promijenjena. – Malo smo promiješali uloge, nema vodećih rola ili dominantno glavnih uloga. Novost je da u ovoj predstavi nema Lovre Laušića, koji zbog obveza nije mogao biti dijelom glumačke postave, ali on je s nama, pomaže nam oko svih tehničkih detalja. Istaknuo bih i da se Ana Gaće po prvi put pojavljuje kao glumica, jer je do sada bila samo u lutkarskim predstavama, a gurnuo sam i dosta mladih u prvi plan, kaže Šegota.

Kazalište i performance

Inače, za kostime i scenografiju je i ovoga puta zadužena Marija Ivanković uz veliku pomoć Duje Pajića. Na pitanje koliko je predstava obojana makarskom stvarnošću, Šegota kaže kako su oni ipak lokalna trupa te da je Makarska neizbježna. – I ovo je, kao i ostale naše predstave, parodija na Makarsku, ali i na hrvatsku stvarnost. Ipak smo mi lokalna grupa i ne možeš izbjeći preslikavanje našeg mentaliteta, a čak u jednoj sceni pjevamo i Lipo moje makarsko more. Sve u svemu, ovo je klasična predstava s potpisom Zlatoustih, kombinacija kazališta i performancea, a naš je moto dobra zabava, pa se nadam da će se publika i ovoga puta dobro zabaviti, poručuje Šegota.

 

 

Ulaznice u pretprodaji, broj mjesta ograničen na 200

Oni koji propuste premijeru u petak, 16. lipnja, novu predstavu Zlatoustih mogu pogledati i u subotu, 17. lipnja, zatim u ponedjeljak, 26. lipnja, te u utorak 27. lipnja, i srijedu, 28. lipnja. Sve predstave počinju u 21 sat, a novost u odnosu na ranije predstave je ta da je ograničen broj mjesta. Naime, redatelj Davor Šegota je zbog prirode predstave najprije namjeravao postaviti publiku na scenu, od čega je naknadno odustao, pa će publika biti smještena u gledalištu, međutim, broj mjesta je ograničen na 200 po izvedbi. Stoga iz Zlatoustih pozivaju gledatelje da ulaznice po cijeni 30 kuna kupe u pretprodaji, u Turist birou, a ne na ulazu u Ljetnu pozornicu, jer čim se za određeni datum proda 200 karata, prodaja će biti zaustavljena.

Komentari

komentari