Srca Hajdučka za Ivorina prikupila 11.900 kuna BILA NOĆ MAKARSKE RIVIJERE

Srca Hajdučka za Ivorina prikupila 11.900 kuna BILA NOĆ MAKARSKE RIVIJERE

8743
0
PODJELI

Piše Dijana Turić

 

Nakon skoro 30 godina ponovno je vraćen sjaj Bile noći Makarske rivijere koju su zajedničkim snagama organizirala Društva prijatelja Hajduka Makarska, Tučepi, Podgora i Brela uz generalnog pokrovitelja tvrtku Apfel. Hajdučka fešta kojoj se odazvalo oko 250 srčanih navijača imala je za cilj okupiti sve članove iz četiri DPH-a s Rivijere što je, naravno, uspjelo kao i promicanje vrijednosti kluba i zajedništva, ali je najveći naglasak bio na humanitarnoj noti pa je aukcijom dresova za pomoć pri liječenju mladog Ivorina Vrkaša skupljeno 11.900 kuna.

Vatrogasci kao počasni gosti

Fešti su se uz navijače s Rivijere, pridružili gradonačelnik Jure Brkan,vijećnik Miro Mucić, tučepski načelnik Ante Čobrnić i breljanski Stipe Ursić, predstavnik Općine Podgora Ivo Talijančić te pomoćni trener Hajduka Vik Lalić, pomoćnik sportskog direktora Hajduka Saša Bjelonović i team menager kluba Roko Pezelj. Počasni gosti svečane večeri bili su pripadnici sedam DVD-ova s Rivijere kojima su se organizatori posebno zahvalili za hrabrost tijekom gašenja ovoljetnih požara. Na početku večeri goste je pozdravio predsjednik DPH Makarska Josip Opačak, program je vodila Ružana Kovač, Natalija Đukanović iz DPH Tučepi održala je predavanje o važnosti akcije otkupa dionica kluba, a organizirana je prezentacija promotivnog filma Za sva vrimena, dok se za dodatno veselje pobrinula grupa Viva. Za aukciju su organizatori od poznatih nogometaša pribavili vrijedne dresove s potpisima među kojima Ivana Perišića, Lovre i Nikole Kalinića, Marija Pašalića, Mije Caktaša, Danijela Subašića i Edina Džeke, košarkaški reprezentativni dresovi Roka Ukića i Bojana Bogdanovića te paket VK Jug-kapicu i gaćice proslavljenog Mara Jokovića kao i vaterpolo loptu. Aukcija je započela početnom cijenom od 300 kuna da bi na kraju najveću cijenu dosegla do 1600 kuna po dresu, a čak 2700 kuna za paket VK Jug. Kako nam je kazao tajnik DPH Makarska Bojan Filipović, organizatori su isprva mislili kako bi bilo idealno da se po dresu prikupi bar 500 kuna, ali su Hajdučka srca s Rivijere dokazala svoju srčanost.

Džekin dres 1.100 kuna

Tako je organizator MaFesta Darijo Antunović koji nije mogao doći na Bilu noć, telefonski angažirao Filipovića za kupnju Đžekinog dresa, a koji na kraju postigao cijenu od 1.100 kuna. Dres je Antunović kupio za dar Ivorinu Vrkašu pa je nakon aukcije, zajedno sa prikupljenim novcem, uručen Ivorinovom ujaku Zoranu Spajiću kojeg je ganula pohvalna gesta navijača i organizatora. – Ideju za aukciju nam je i dao Antunović koji je po uzoru na humanitarne aukcije MaFesta sugerirao način njezinog provođenja. Obzirom da je ovo bila prva Bila noć nakon skoro tri desetljeća, u početku smo svi bili u grču jer nismo znali kako će se odvijati. Međutim, kada je započelo veselje uz pjesmu i ples, vrhunsku spizu, bogatu lutriju te aukciju, svi smo odahnuli i bili smo presretni jer je cijeli događaj prošao savršeno i potrajao do 3.30 sati, kazao je Filipović.

 Josip Opačak, predsjednik DPH Makarska

Nazivaju sam ludima i orjunašima, a mi samo volimo nogomet i svoj Hajduk”

 Čim su se na početku Bile noći popunili svi stolovi sale hotela Dalmacija, bilo je jasno da će večer proteći kao prava hajdučka fešta jer su organizatori zbilja odradili lavovski posao. Dodatni znak bio je i govor predsjednika DPH Makarska Josipa Opačka koji je dobio veliki pljesak nazočnih. –Sada je sigurno da će večer biti za pamćenje jer slika koju vidim ispred sebe, znak je da ste svi prepoznali vrijednost i značenje ovog događaja i zato vam velika hvala. Ima onih koji misle da je sve ovo što živimo uzaludno i utopija, neki nas nazivaju ludima i orjunašima i tko zna kakvim još pogrdama. Ali mi samo volimo nogomet i prije svega svoj klub i svi ste vi dokaz da će nas na kraju ceste dočekati Hajdučki raj. U večeri ste pokazali veličinu Hajdučkog srca jer što ga više lome, to ga više volimo, kazao je Opačak.

 

VIK LALIĆ, pomoćni trener hajduka

Skidam kapu organizatorima, Hajduk će se uključiti u pomoć”

Bila noć posebno je razveselila Tučepljanina Vika Lalića, pomoćnog direktora Hajduka koji nam je kazao da je spojio ugodno s korisnim, odnosno kratki boravak u rodnim Tučepima i svečanu večer Hajduka. –Atmosfera Bile noći je izvrsna, a ja se dodatno osjećam odlično jar sam došao doma i uz to je cijela moja obitelj učlanjena u DPH Tučepi. Skidam kapu organizatorima večeri koji su održali humanitarnu aukciju dresova za Ivorina Vrkaša što podržava i Hajduk koji će također pomoći koliko god bude mogao, kazao je Lalić.

Komentari

komentari