Trogrlić: Kada mogu graditi ovi u prvom redudo mora, onda ne znam...

Trogrlić: Kada mogu graditi ovi u prvom redudo mora, onda ne znam zašto ne bih mogao ja BESPRAVNA GRADNJA U ZELENOJ ZONI

13376
0
PODJELI

Piše Ivona Ćirak

U Kotišini, u neposrednoj blizini Botaničkog vrta, u zoni koja nije predviđena za gradnju, investitor Petar Trogrlić, nekadašnji zaposlenik Grada Makarska, gradi kuću s bazenom. Potvrđeno nam je to iz Ministarstva graditeljstva u čijem dopisu je navedeno da je Građevinska inspekcija u četvrtak zaprimila prijavu te je lokacija uvrštena u plan rada inspekcije. – Nadzor će se obaviti u što skorije vrijeme, stoji u odgovoru. Prijavu je Građevinskoj inspekciji uputilo i Komunalno redarstvo, što nam je potvrdio v.d.šefa redara Siniša Mračević, koji nam je također potvrdio ime investitora. – Ovaj tjedan dobili smo prijave za nekoliko lokacija, a između ostalih i vezano za gradnju u Kotišini. U JU Park prirode Biokovo koji su obavili nadzor rekli su nam da gradnja ne zadire u područje Parka prirode, kazao nam je Mračević. Iako ne ulazi u katastarske granice parka prirode, činjenica je da se stambeni objekt gradi u zelenoj zoni. Investitor Petar Trogrlić u tome ne vidi ništa sporno. – Ja sam razvojačeni branitelj koji je 1500 dana proveo na terenu i samo želim osigurati svojoj djeci stambeno pitanje. Do sada sam deset puta tražio da se zona ‘užuti’, ali kako se to nije dogodilo, procijenio sam da nema smisla čekati jer područje niti je u zoni Parka prirode niti u zoni pod zaštitom konzervatora. Kada mogu graditi ovi u prvom redu do mora, onda ne znam zašto ne bi mogao ja, kaže Trogrlić. Na naš komentar kako to nije opravdanje za nelegalnu gradnju u zelenoj zoni, odvratio je kako je objekt u njegovom vlasništvu 1:1 i kako se on mora sam pobrinuti za svoju obitelj jer država to ne čini. – Što da ja radim, da pustim svoju djecu i unuke da idu u Njemačku raditi? Ne mogu više čekati da se zona ‘užuti’, otvoreno će Trogrlić. Na naš upit radi li se o kući s turističkim sadržajima odgovorio je kako planira samo izgraditi sobe za svoju djecu. S terena je međutim vidljivo da se planira i izgradnja bazena.

 MAKARSKA HISTERIJA

Komunalno redarstvo u jednom tjednu zaprimilo pet prijava

 Komunalno redarstvo u prošlom je tjednu zaprimilo čak pet prijava vezanih za nelegalnu gradnju u Makarskoj. Potvrdio nam je to Siniša Mračević, šef redarstva, koji kaže da su o svemu obavijestili Građevinsku inspekciju. Radi se o gradnji u Ulici Petra Krešimira 118, u Ulici Kralja Zvonimira, u Zadarskoj ulici, te na Putu Moče. Što se tiče ostalih lokacija, inspekcija je zaprimila prijave i uvrstila u plan rada te će se, kako nam je rečeno iz Ministarstva, obaviti nadzor kada dođu na red.

Komentari

komentari