U Hotelima Makarska, Tučepi i Brela božićnice 2500 kuna BLAGDANSKO DARIVANJE

U Hotelima Makarska, Tučepi i Brela božićnice 2500 kuna BLAGDANSKO DARIVANJE

2793
0
PODJELI

Piše Dijana Turić

Završetak kalendarske godine i blagdansko vrijeme idealno je za zbrajanje manjkova i viškova u gradskim, općinskim i privatnim tvrtkama. Ove je godine, za razliku od prijašnjih, financijska situacija u državnom i privatnom sektoru izvrsna jer će svi zaposlenici općina s Rivijere kao i Grada, hotelskih kuća i komunalnih poduzeća dobiti božićnice. Najveće božićnice, i to u iznosu od 2500 kuna dobit će djelatnici Hotela Makarska, Bluesun hotela Tučepi i Brela te Općine Tučepi i Baška Voda, dok će službenici i namještenici Grada te Općine Gradac dobiti 1250 kuna, a potom ih sa iznosima od 1000 do 1800 kuna slijede djelatnici Vodovoda, ostalih hotelskih kuća i komunalnih poduzeća s Rivijere. Privatnici će svoje zaposlenike darivati božićnicama od 500 do 1200 kuna, a uz to idu i poklon bonovi te darovi za djecu. Od svih općina s Rivijere kao i Grada, najmanji iznos božićnica imat će službenici i namještenici Općine Brela koji će novčane poklone dobiti i nakon pauze od četiri godine i to u visini od 1000 kuna. Inače, načelnici, donačelnici, gradonačelnik i njegovi zamjenici Zakonom nemaju prava na božićnice kao ni na godišnji odmor. Ovu informaciju potvrdio nam je breljanski načelnik Stipe Ursić koji kaže da će općinski službenici napokon biti nagrađeni božićnicama zbog povoljnije financijske situacije.

Djelatnicima Vodovoda 1000 kuna gotovine i 400 u bonu

-Četiri godine Općina nije isplaćivala božićnice djelatnicima jer je općinski račun bio opterećen isplatama za deposedirano zemljište. Ove godine stojimo financijski dobro pa ćemo napokon djelatnicima kojih je devet i koji su to zbilja zaslužili, dati božićnice od 1000 kuna, kazao je Ursić. Službenici i namještenici Grada Makarska dobit će božićnice od 1250 kuna što su nam potvrdili gradonačelnik Jure Brkan i dogradonačelnik Joze Vranješ. – Božićnice ćemo isplatiti prema Vladinoj uredbi za djelatnike državnih službi, ali tek nakon što Gradsko vijeće usvoji rebalans za ovu i proračun za 2018. godinu, kazao je Brkan. I zaposlenici Općine Gradac dobit će božićnice od 1250 kuna te 400 kuna vrijedan dar za djecu što nam je potvrdio grački načelnik Matko Burić koji kaže da će Općina novčane poklone kao i pakete hrane i higijenskih potrepština, kao i svake godine darivati socijalno ugroženim obiteljima s područja Općine. Općina Baška Voda svoje će zaposlenike nagraditi božićnim novčanim poklonima i do 3 tisuće kuna što nam je potvrdio načelnik Josko Roščić. – Iako još nisam donio konačnu odluku, djelatnici Općine dobit će božićnice u iznosu od 2 do 3 tisuće kuna, a dijelit ćemo ih i nezaposlenima te umirovljenicima u iznosu od 200 do 250 kuna, kazao je Roščić. Božićnicu od 2500 kuna dobit će i djelatnici Općine Tučepi što nam je potvrdio tučepski načelnik Ante Čobrnić koji kaže da je Općina i lani dijelila božićnice u istom iznosu.  -Iako još nisam donio odluku, djelatnicima Općine ćemo najvjerojatnije isplatiti božićnice kao i lani u iznosu od 2500 kuna, kazao je Čobrnić. Blagdanskim novčanim poklonima i ove godine će se razveseliti djelatnici Vodovoda Makarska koji će sukladno kolektivnom ugovoru, dobiti božićnice od 1000 kuna. Prema riječima direktora Šimuna Borića, riječ je o neoporezivom dijelu od 2500 kuna od kojeg se dio dijeli za božićne, a dio za uskršnje blagdane. -Uz 1000 kuna božićnice, djelatnici Vodovoda dobit će poklon bon od 400 kuna, dok je za njihovu djecu osiguran poklon bon u visini četvrtine plaće, kazao je Borić.

Tučepskim komunalcima 1000 kuna

I Makarski komunalac svojim će djelatnicima dati božićnice od neoporezivog dijela, a one će iznositi 1500 kuna što nam je potvrdio direktor Čedo Crljen koji kaže da će se djelatnicima koji imaju djecu, dati i 600 kuna za svako dijete. Po 1000 kuna božićnice ove godine će dobiti djelatnici tučepskog komunalnog poduzeća Marina Tučepi, a kako kaže direktor Nikša Visković, ostatak od 1500 kuna neoporezivog dijela radnicima se isplaćuje u vidu regresa kada počnu koristiti godišnji odmor. Komunalna tvrtka Gradina Baška Voda svoje će djelatnike darivati božićnicama koje će iznositi do 1800 kuna. Prema riječima direktora Jurice Topića, konačna odluka o božićnicama još nije donesena. –Djelatnici Gradine najvjerojatnije će dobiti božićnice u iznosu od 1500 do 1800 kuna neoporezivog dijela, dok su darovi za djecu već podijeljeni na blagdan Sv. Nikole, kazao je Topić. I djelatnici breljanske tvrtke Greben trebali bi dobiti božićnice, ali još nije poznato u kolikom iznosu. Kako kaže načelnik Ursić, odluka o dodjeli božićnica zaposlenicima općinske tvrtke donijet će se nakon što Općinsko vijeće usvoji proračun za 2018. godinu.

 

HOTELSKE KUĆE

Božićnica i dar za dijete ukupno 3100 kuna

Hotelske kuće od Brela do Podgore ove će godine svojim djelatnicima dijeliti izdašne božićnice do 2500 kuna. Tako su zaposlenici Hotela Makarska već dobili 2500 kuna što nam je potvrdio direktor Joško Lelas. Istu svotu dobit će djelatnici Bluesun hotela Tučepi i Brela, a kako nam je kazala glasnogovornica Sunce koncerna Stanislava Čulina, ova je praksa uobičajena zadnjih 10 godina. -Od kada je 2007. godine registrirano kao dioničko društvo Sunce koncern čiji su dio Hoteli Tučepi d.d. i Hoteli Brela d.d., svojim zaposlenicima isplaćuje božićnice u iznosu od 2100 kuna te im daje bonove u vrijednosti od 400 kuna. Također, daruju se djeca zaposlenika, a koja su stara do 15 godina pa svaki roditelj dobiva dodatnih 600 kuna po djetetu, kazala je Stanislava Čulina dodavši da Sunce koncern u prosincu dodjeljuje i jubilarne nagrade za navršenih 10, 15, 20, 25, 30, 35 i 40 godina neprekidnog radnog staža. -Od lani je Sunce koncern uvelo i isplatu potpora za svako novorođeno dijete u iznosu od 3000 kuna, a u slučaju da su oba roditelja zaposlenici Sunce Koncerna, oba dobivaju potporu, kazala je Stanislava Čulina. Hoteli Baška Voda te Medora hoteli i ljetovališta Podgora svojim će zaposlenicima dati božićnice od 1000 kuna što su nam potvrdili direktor Jakša Medić i voditeljica marketinga i PR-a Medore Marta Kuliš. -Svaki zaposlenik Hotela Baška Voda dobit će 1000 kuna božićnice što je neoporezivi dio, dok će se za dijete zaposlenika, a koje je staro do 13 godina dati novčani poklon od 600 kuna, kazao nam je Medić.

 

PRIVATNICI ODRIJEŠILI KESU

Pivci i Inženjering Georad dijele božićnice do 1500 kuna

Božićnice će kao i svake godine dobiti svi zaposlenici grupacije Pivac u koje spadaju i djelatnici hotela Biokovo i Miramare te radnici MI Braća Pivac. Kako nam je kazao direktor hotela Miramare Drago Nosić, djelatnicima je već isplaćeno 1200 kuna božićnice, 300 kuna vrijedan poklon paket suhomesnatih proizvoda i dar za djecu do 13 godina. Svi radnici tvrtke Inženjering Georad u vlasništvu Tonćija Kurilja dobit će božićnice od 750 kuna, a uz njih ide i povećanje plaća. – Djelatnicima su uoči blagdana povećane plaće za 10% što je veliki iznos jer su im plaće visoke, a uz božićnicu od 750 kuna, dijelit će se nagrade za 10 i 15 godina rada što će u novcu i bonovima iznositi 5 tisuća kuna, kazao je Kurilj. I Vlasnik tvrtke Kingtrade Frane Raos svojim će djelatnicima dati božićnice, ali kako kaže, još nije odlučio u kolikom iznosu. – Kao i svake godine, naši će djelatnici dobiti božićnice od neoporezivog dijela, ali još nisam donio odluku o kojem je iznosu riječ jer prvo moramo izvršiti financijski pregled godine, kazao je Raos. Božićnice će dobiti i djelatnici tvrtke Apfel, međutim vlasnik Mijo Pašalić nije nam htio reći o kolikom je iznosu riječ. I tvrtka Premis uoči blagdana će darivati svoje zaposlenike i to poklon bonom od 500 kuna što nam je potvrdio direktor Zoran Premeru.

Komentari

komentari