Veliki povratak ‘bratuške ribice’ na plivačku scenu SJAJAN REZULTAT DORIS BEROŠ...

Veliki povratak ‘bratuške ribice’ na plivačku scenu SJAJAN REZULTAT DORIS BEROŠ

6147
0
PODJELI

Piše Aldo Franičević

Doris Beroš, sjajna mlada plivačica iz Bratuša, nakon duge pauze vratila se plivačkim natjecanjima te prošlog tjedna na Prvenstvu Hrvatske osvojila tri medalje. Nekoć jedna od najperspektivnijih juniorki u Hrvatskoj iznenadila je lokalnu sportsku javnost kada se neočekivano povukla iz sporta te je uslijedila natjecateljska stanka koja je trajala punih 18 mjeseci.

Zasićenje i problemi s klubom

Nakon uspješnog nastupa na nacionalnom prvenstvu kontaktirali smo Beroš znanu i pod nadimkom ‘bratuška ribica’ kako bi nam otkrila što se događalo u vremenu dok je nije bilo u bazenu i kako se osjeća nakon što je ponovno ušla u natjecateljske vode. – Istina je da sam prestala plivati, ali ništa se strašno nije dogodilo. Naime, bilo je nekih problema s klubom i došlo je do nekakvog zasićenja. No krajem prošle godine, točnije u studenom me je moj trener Petar Matić kontaktirao i dogovorili smo se da ćemo sami nas dvoje ponovo početi trenirati. I tako je i bilo. Sad treniram s njim, a samo nastupam za splitski Mornar, kaže nam 22-godišnja plivačica iz Bratuša.  Po svemu sudeći suradnja na relaciji Beroš – Matić funkcionira jako dobro, jer je na prošlotjednom Prvenstvu Hrvatske Doris u čak tri discipline isplivala osobne rekorde i pokupila medalje. – Plivala sam 400, 800 i 1500 metara slobodnim stilom. U najkraćoj disciplini sam bila treća, a ostale dvije druga. Rezultati su dobri iako moram priznati da smo mi očekivali i bolje no prošlog tjedna sam se malo ozlijedila pa je i to utjecalo na izvedbu, kratko nam je objasnila Beroš što se događalo na velikom natjecanju.

Nakon pauze počela plivati i maratone

Skromna Doris nije krila dobro raspoloženje, ali odisala je i vjerom da može još bolje. Otkrila nam je i kako je tako brzo i nakon duge pauze uspjela ući u sjajnu natjecateljsku formu te se plasirati u sam vrh domaćeg plivanja. – Nije lako prestati s nečim što radite i volite od djetinjstva, ali eto dogodilo se. Tijekom te pauze nisam se natjecala, no uvijek sam plivala te nikad nisam posve ispala iz tonusa što mi je puno pomoglo pri povratku. Eto, uskoro otvaram novu sezonu. Počela sam plivati i maratone te me već za deset dana očekuje državno prvenstvo koje se održava u Omišu, otkrila nam je za kraj Beroš s neskrivenim optimizmom koji obećava da ćemo ovu mladu plivačicu još gledati na postoljima.

 

Komentari

komentari