VK Galeb za nastavak gradnje čeka mišljenje Ministarstva graditeljstva PONTON NA SV....

VK Galeb za nastavak gradnje čeka mišljenje Ministarstva graditeljstva PONTON NA SV. PETRU

2563
0
PODJELI

Piše Dijana Turić

Tri mjeseca su prošla od kada je VK Galeb na stijenama Sv. Petra započeo s radovima na postavljanju podesta za plivalište. Međutim, radovi su obustavljeni od strane komunalnih redara jer VK Galeb za gradnju na pomorskom dobru nije ishodovao suglasnost Lučke kapetanije Split. Osim toga, Galeb nije s Gradom sklopio ni ugovor za izvođenje radova temeljem odluke Gradskog vijeća koje je dio Sv. Petra ispod vile Irena ustupilo Komunalcu za formiranje plivališta Galeba budući da je Komunalac koncesionar pomorskog dobra na ovom dijelu poluotoka. Podest za plivalište trebao je biti postavljen na betonskim nosačima pa su tako izvršeni pripremni radovi, međutim obustavljeno je nalijevanje nosača. Sličan podest za plivalište nekada se nalazio s druge strane poluotoka u luci, a koji je VK Galeb uklonio mada na mjestu starog pontona i danas stoje betonski stupovi.

Radovi se mogu izvršiti za tjedan dana

Obzirom da su radovi obustavljeni, sada je na stijenama Sv. Petra nakon pripremnih radova ostao veliki broj betonskih stupova u cijevima koji će držati podest plivališta, dok su željezne konstrukcije već pustile ruzinu što izaziva ogorčenje Makarana. Nastavak radova slijedi tek kada VK Galeb od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja dobije potrebno stručno mišljenje za izvođenje radova nakon čega s Gradom treba potpisati ugovor za izvođenje radova. Ove informacije potvrdili su nam članovi Uprave VK Galeba Miroslav Čečavac i Čedo Crljen, ujedno i direktor Komunalca. Kako kažu Čečavac i Crljen, na montažni objekt će biti postavljene drvene daske te će ga lako biti ukloniti, a od radova treba izvršiti samo nalijevanje nosača za grede. Suglasnost Lučke kapetanije Split već su dobili, a dokument Ministarstva graditeljstva očekuju tijekom ovog tjedna. -Sve potrebne suglasnosti imamo, ali samo još čekamo stručno mišljenje Ministarstva graditeljstva sa potvrdom da nam za radove ne treba građevinska dozvola, a koje nam je već trebalo biti dostavljeno pa se nadamo da ćemo ga dobiti ovog tjedna. Radovi na postavljanju pontona svakako se nastavljaju jer smo davno dobili suglasnost Lučke kapetanije Split koja nam je bila najvažnija, ali je Kapetanija potom od nas tražila da se obratimo Ministarstvu graditeljstva. Suglasnost smo u međuvremenu dobili i od Ministarstva zaštite okoliša i ne treba nam više nikakva dozvola jer nije riječ o građevini, već o montažnom objektu koji se može ukloniti kad god treba s time da prilikom radova nećemo ništa oštetiti. Ovdje nije riječ o privatnoj gradnji već je sve za dobrobit VK Galeb, kazao je Čečavac dodavši da će radovi na postavljanu podesta nakon njihovog nastavka, biti gotovi za tjedan dana. Čečavca smo upitali iz kojih razloga je VK Galeb započeo radove prije nego li je dobio sve potrebne suglasnosti. Kako kaže, Galeb nije znao da mu zapravo treba suglasnost Lučke kapetanije Split,a ne Županijske Lučke uprave.

Tri mjeseca na krivoj adresi čekali za suglasnost

-Problem je nastao jer smo mislili da za radove na pomorskom dobru suglasnost moramo tražiti od Lučke uprave Županije splitsko-dalmatinske što smo i napravili pa smo na dokument čekali tri mjeseca da bi se na kraju uspostavilo kako nam zapravo treba suglasnost Lučke kapetanije Split, kazao je Čečavac dodavši da će Grad nakon potpisanog ugovora o gradnji s klubom, dopustiti otvaranje rampe na Sv. Petru kako bi se omogućio prolaz miješalici za beton, a koju redari u prosincu nisu htjeli propustiti jer VK Galeb nije imao suglasnost Kapetanije za izvođenje radova na pomorskom dobru. Isto nam je potvrdio i Crljen koji kaže da će Galeb nakon dobivanja mišljenja Ministarstva prvo svu ishodovanu dokumentaciju morati proslijediti Gradu kao uvjet za sklapanje ugovora za izvođenje radova. -Čim zaključimo ugovor s Gradom, nastavljamo radove koji će potrajati svega par dana jer je riječ samo o montaži, kazao je Crljen. Upit vezan za dobivanje stručnog mišljenja i nastavak gradnje na Sv. Petru proslijedili smo Ministarstvu graditeljstva od čijeg Odjela za odnose s javnošću odgovor nismo dobili do zaključenja ovog broja Kronike.

Komentari

komentari