Zmajevo proljeće istine U SUBOTU POČINJE BITKA ZA GOLI TREĆELIGAŠKI ŽIVOT

Zmajevo proljeće istine U SUBOTU POČINJE BITKA ZA GOLI TREĆELIGAŠKI ŽIVOT

4158
0
PODJELI

Piše Mladen Bagić

Velike promjene dogodile su se u zimskoj stanci na gradskom stadionu. Promet igračima na terenu nikad veći, na katu odstup predsjednika Damira Matijaševića i vatrogasni šmrk u rukama Sretana Glavičića, a zapovjednik svega Armando Marenzi u ulozi trenera – spasitelja. Može li Zmaj biti prvak proljeća i ostati u ligi? Kakvi su to novi igrači, jesu li toliko bolji od onih koji su otišli, koliko će opstanak koštati? Puno je pitanja, a odgovor ćemo vjerojatno čekati i čekati. Ali, to je obećavajuće jer bi značilo da crveni nisu rano odustali od borbe. U pauzi prvenstva klub su napustili Marin Vojković (nastupio na svih 17 utakmica), Josip Božinović(15), Marin Vidošević (14), Ivan Šalinović (14), Tomislav Sušac (11), Marin Roguljić (10), Ivan Ereš (6), Vencel Kožul (7). Puno je tu dakle bilo standardnih, oni koji su ostali su pravi Zmajevci: Rašić, Selak, Gojak,Sokol, Lozina, vratili su se Dominko Radalj i Ante Bokšić…
-Naši novi igrači su Frane Grbeša (25) – Hajduk, Split, Zagora, Solin, Val, Hrvace; Marin Mić (24) – Hajduk, Solin, Primorac, Imotski, Val; Kristijan Jurčević (21) – Novi Travnik; Vedad Jaganjac (22) – Čelik, Rudar Kakanj, Visoko, Travnik, Novi Travnik; Zlatan Gafurović (34) – Rudar Kakanj; Stojan Herceg (32) – Urania, Jadran T; Vinko Petković (21) – Šibenik, Split, Zagora, Hrvatski Dragovoljac, Orkan; Luka Fuštin (23) – posudba Gošk Gabela, Šibenik, priopćio nam je listu pojačanja tajnik Mario Gojak. I svi, kaže, imaju pravo nastupa u prvom kolu u subotu, osim Radalja koji još uvijek čeka sve papire iz Švicarske.

PRIPREMNE UTAKMICE
Bez golova nema bodova

Sudeći po pripremnim utakmicama Zmaj je konsolidirao obranu, ali napadački učinak je u 6 utakmica (samo 4 gola) je zabrinjavajući, jer ne može se svaka utakmica igrati na 1:0 pobjedu, pogotovo na gostovanjima odakle će se morati češće donositi bodovi. Pripremne utakmice: Imotski 1:0 (Šerer), Hajduk, juniori 0:3, Olimpik (Sarajevo) 0:1, Urania, kup 4:5, 1:1-Sokol), Novi Travnik 1:2 (Antunović), Rudar (Kakanj, 1:1-Petković).

Komentari

komentari